Auteur van Arendsoog overleden

DEN HAAG, 4 OKT. Schrijver Paul Nowee, zoon van de geestelijk vader van cowboy-boekenheld Arendsoog, is donderdag overleden in Den Haag. Nowee is 57 jaar geworden. Zijn stoffelijk overschot wordt morgen bijgezet in het familiegraf op de rk-begraafplaats in Den Haag. Zijn familie heeft het overlijden - samen met uitgeverij Malmberg in Den Bosch - zaterdag bekendgemaakt.

Paul Nowee werd in 1936 geboren en zal zijn laatste rustplaats delen met zijn vader Jan, van wiens hand in 1935 het boek Arendsoog verscheen. Deze uitgave was het eerste in een reeks over de nobele cowboy met zijn vriend de indiaan Witte Veder, die zou uitgroeien tot een van de meeste populaire jongensboekenseries in het Nederlands taalgebied. De Arendsoog-serie omvat 63 uitgaven; de afgelopen week verscheen het - vooralsnog - laatste deel, getiteld Arendsoog...premiejager?. In totaal zijn er ongeveer 5 miljoen exemplaren van Arendsoog-boeken verkocht.

Paul Nowee zette in 1958 het schrijverswerk van zijn vader voort, die dat jaar overleed. Jan Nowee was toen bezig aan deel twintig, Arendsoog en de goudkoorts'. Paul Nowee was toen 22 jaar.