Arabisch overleg over boycot Israel

DAMASCUS, 4 OKT. Het Arabische boycotbureau komt op 24 oktober in de Syrische hoofdstad Damascus bijeen om te praten over verscherping van de Arabische boycot van Israel, ondanks Amerikaanse druk tot opheffing ervan na het Israel/PLO-akkoord.

De Syrische president, Assad, herhaalde het afgelopen weekeinde dat de boycot van kracht moet blijven tot Israel elke centimeter Arabisch land heeft ontruimd. De Arabische Golfstaten onderstreepten vandaag niet van plan te zijn eenzijdig een eind te maken aan de boycot. De Jordaanse kroonprins, Hassan, zei zaterdag na een ongekende officiële ontmoeting met de Israelische minister van buitenlandse zaken, Shimon Peres, dat intrekking van de boycot “economische zelfmoord” voor de Arabieren zou betekenen. (Reuter, AFP)