RHUBARB FOOL

(rabarber-roomtoetje)

U kunt dit typisch Engelse toetje in plaats van met rabarber ook met vruchten als aarbeien, frambozen, of appel-, abrikozen-, bessen- of bramenpuree maken. In Engeland mengt men vaak stijfgeklopte slagroom door de rabarber, nadat de room soms eerst met een scheutje likeur op smaak gebracht is.

Voor 4 tot 6 personen:

300 gram rabarber, bijgesneden en in blokjes gesneden

1 eetlepel water

75 gram kristalsuiker, plus 2 eetlepels suiker

4 deciliter crème frache

Doe de stukjes rabarber en het water in een grote magnetronschaal. Dek de schaal af en zet hem 5 minuten in de magnetron op 100% (650 watt), waarbij u de inhoud een keer omroert. Roer er de 75 gram kristalsuiker door, dek de schaal af en zet hem nog 1 minuut in de magnetron op 100%. Laat circa 10 minuten nagaren. Laat de rabarber afkoelen en pureer hem dan in een blender. Laat de puree even in een zeef boven een kom uitlekken. Klop de eetlepels suiker door de crème frache en schep er vervolgens de uitgelekte rabarberpuree door. Doe het mengsel in een decoratieve kom en zet een paar uur in de koelkast voor het serveren.

    • Kim Maclean