Weweler schrijft resultaat in rood

Verenfabrikant Weweler heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een verlies geleden van twee ton. In dezelfde periode van 1992 was er 2 miljoen gulden winst. De uitkomst van Weweler Distribution zijn niet in de halfjaarcijfers verwerkt. Weweler wil dit bedrijf verkopen en sluit daarbij een buitengewone last van “enige importantie” niet uit.

De omzet kwam in het eerste halfjaar uit op 30 miljoen tegen 56,2 miljoen gulden in de eerste helft van 1992. Van het verschil van 26 miljoen is 13,7 miljoen voor rekening Weweler Distribution, die niet meer opgenomen is in de cijfers. Verder was in de omzet van 1992 begrepen de afzet van luchtveersystemen aan Rubery Owen-Rockwell, de voormalige Engelse partner. Deze staakte vanaf juni 1992 de afname van de veren.