Verlies Wolff zwelt tot ruim 10 miljoen

De omzet van de elektrotechnische groothandel Wolff is in de eerste zes maanden van dit jaar gedaald tot 88 miljoen gulden.

Een jaar eerder bedroeg de halfjaaromzet nog 96 miljoen. In de eerste helft van het jaar is het verlies voor belasting uitgekomen op 2,9 miljoen gulden, evenveel als in dezelfde periode van 1992. Dit jaar zal het verlies uit gewone bedrijfsuitoefening voor belasting oplopen tot 4,4 miljoen gulden, verwacht de directie. Vorig jaar was dat 7,5 miljoen negatief. Voorzieningen zullen dit jaar nog eens tussen de 5,5 en 7,5 miljoen gulden vergen, waardoor het totale verlies dit jaar zal uitkomen op ten minste 10 miljoen gulden.

Het aantal arbeidsplaatsen moet volgens een plan met honderd worden teruggebracht tot 217. Gedwongen ontslagen niet zijn te vermijden, zo maakte Wolff eerder bekend.