Rotterdam mag verder met brug

ROTTERDAM, 1 OKT. De gemeente Rotterdam mag doorgaan met de aanleg van de Erasmusbrug, maar moet maatregelen nemen als de overlast voor de buurt te groot wordt.

Als de herrie toelaatbare waarden overschrijdt, dan zouden er geluidswallen moeten worden geplaatst. Dit heeft de rechtbank in Rotterdam gisteren bepaald in een kort geding dat de bewonersorganisatie Noordereiland had aangespannen tegen het gemeentebestuur. De rechtbank meent dat overlast voor de bewoners van het Noordereiland onvermijdelijk is. Volgens de rechtbank kan ter compensatie ook worden overwogen tijdens de bouwperiode de huren in de wijk te verlagen. De bewoners hadden een bouwverbod op hun eiland geëist. Volgens hen had de gemeente beloofd dat de wijk geen last zou hebben van de werkzaamheden.