ROMAINE MET GEROOKTE KIP

IJsbergsla is in ons land een populaire slasoort. Veel lekkerder is echter de slasoort die Romaine of Cos wordt genoemd en die je zelden in de winkel ziet. Vraag aan de groenteman deze slasoort een keer mee te nemen als hij inkopen doet.

Voor dit royale voorgerecht voor wel 8 personen is nodig:

1 Romaine sla

1 gerookte kip

100 gram pijnpitten

3 eetlepels citroensap

3 eetlepels (Kikkoman) Japanse sojasaus

olie en azijn

mosterd

peper en zout

Haal het vel van de kip. Pluk al het vlees van het karkas en snijd het in stukjes. Besprenkel het met citroensap en sojasaus. Zet de stukjes kip minstens een uur in de koelkast.

Rooster de pijnpitten in een koekepan in heel weinig olijfolie lichtbruin. Scheur de gewassen en gedroogde sla in repen. Romaine sla heeft tamelijk grote, langwerpige en iets geribbelde knapperige bladen, die net als de bladen van de ijsbergsla minder snel slap worden dan gewone sla. Maak een niet te zure vinaigrette van vier delen olie en een deel azijn, wat zout, peper en mosterd. Schep sla, kip, pijnpitten en vinaigrette door elkaar.

    • Anne Scheepmaker