Mercedes bouwt nieuwe fabriek in Alabama

TUSCALOOSA, 1 OKT. De Duitse autofabrikant Mercedes-Benz gaat een nieuwe fabriek neerzetten in de Amerikaanse stad Vance, in de staat Alabama. De fabriek, waar assemblage-werkzaamheden zullen worden verricht, zal 300 miljoen dollar kosten. Dit heeft het concern gisteren bevestigd.

Met het besluit om Vance aan te wijzen als nieuwe vestigingsplaats is een einde gekomen aan een zoektocht van zes maanden waarin mensen van de moedermaatschappij Daimler-Benz meer dan 150 lokaties bezochten.

In de fabriek in Vance zal plaats zijn voor vijftienhonderd werknemers. Bovendien zullen er tegen het einde van het decennium 10.000 arbeidsplaatsen worden gecreëerd in de toeleveringssector.

President Helmut Werner van Mercedes-Benz zei gisteren op een persconferentie dat Vance “de beste combinatie van de factoren biedt die we zochten”. Werner noemde daarbij onder meer gekwalificeerd personeel, een goed transport-netwerk en een universiteit in de nabije omgeving.

De werkzaamheden in de fabriek zullen naar verwachting in 1997 kunnen beginnen. Er zullen in dat jaar 60.000 auto's worden gebouwd.