Iata: zes procent meer passagiers in augustus

GENEVE, 1 OKT. Het aantal luchtvaartpassagiers is in augustus ten opzichte van dezelfde maand in 1992 met 6 procent gestegen, zo heeft de Iata, de Internationale Organisatie van Luchtvaartmaatschappijen, gisteren bekendgemaakt.

Hierbij zijn 221 luchtvaartmaatschappijen aangesloten. In de acht maanden tot en met augustus is het aantal passagiers eveneens met 6 procent gestegen in vergelijking met de overeenkomstige periode in 1992. Het aantal vliegtuigstoelen dat in augustus in de branche beschikbaar was, is met vijf procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De hoeveelheid vracht bleek in augustus 10 procent te zijn gestegen ten opzichte van augustus vorig jaar en met negen procent in de eerste acht maanden van dit jaar. Het passagiers- en vrachtverkeer gezamenlijk nam in de periode van januari tot en met augustus toe met 6,9 procent in vergelijking met eerste acht maanden in 1992.

Voor critici is Van Royen als Nedlloyd-president-commissaris een symbool geworden van het Nederlandse systeem van commissarissen. Zijn beleid als president-commissaris bij Nedlloyd leidde tot het vertrek van commissaris, jhr. mr. F.O.J. Sickinghe, één van de weinige commissarissen in de geschiedenis van de structuurvennootschap die opstapte uit onvrede met het beleid.