Hoge Colombiaanse ambtenaar verdacht

BOGOTA, 1 0KT. Een topfunctionaris van het Colombiaanse Openbaar Ministerie is gisteren geschorst op verdenking van banden met een van de grootste drugskartels ter wereld, het Cali-kartel.

Dat heeft de Colombiaanse officier van justitie, Carlos Padilla, gisteren meegedeeld. De man werd vorige week betrapt terwijl hij telefoneerde met een van de hoogste bazen van het kartel. Padilla wilde niet ingaan op de precieze aanklacht tegen de man, de op drie na hoogste ambtenaar op het Openbaar Ministerie, maar volgens de Colombiaanse krant El Tiempo was hij zo goed als in dienst van de drugsbaronnen. Diplomaten in de Colombiaanse hoofdstad Bogota hebben eerder gewaarschuwd dat de macht van het Cali-kartel die van het Medelln-kartel van drugsbaron Pablo Escobar nu overstijgt. (Reuter)