Heerenveen weert fans Feyenoord zonder kaart

HEERENVEEN, 1 OKT. Personen die zich als Feyenoord-supporter “manifesteren” maar geen kaartje hebben voor het competitieduel tussen de S.C. Heerenveen en de Rotterdamse club komen Heerenveen maandag niet in. Burgemeester drs. H.B. Reinders van Heereveen heeft besloten dat ook “kennelijke” Feyenoord-aanhangers die wel over een geldig plaatsbewijs beschikken maar de openbare orde “dreigen te verstoren” de hele dag de toegang tot de gemeente zal worden ontzegd.

Volgens de burgemeester is de “vrees gerechtvaardigd” dat Feyenoord-supporters de openbare orde zullen verstoren omdat ze dat in het verleden ook “elders in het land” hebben gedaan. Burgemeester Reinders is bang dat enkele honderden Rotterdamse supporters, die zonder kaartje naar het Abe Lenstra-stadion zullen komen, “geweld en vernielingen” zullen plegen. “Niet moet worden uitgesloten dat ook supporters van F.C. Feyenoord die wel in het bezit zijn van een geldig plaatsbewijs de openbare orde ernstig zullen verstoren”, aldus de burgemeester. Volgens een woordvoerder van Reinders is het niet te bedoeling om alle Feyenoord-fans met deze maatregelen te brandmerken. “Maar wat is het alternatief? Dat je niets doet? Dan loopt het uit de hand.”