EEN DINO MET HONDERD OGEN

Heb je wel eens gehoord van de autosaurus? Dat kan haast niet, want Jordy Boer (7, Sleeuwijk) heeft hem zelf bedacht: zijn dino heeft twee wielen in plaats van achterpoten, en scherpe stekels. Dertig kinderen bedachten zelf een bonte stoet van dino's. Je hebt er enge bij, zoals de Krokoleeuw van Thijs van Amerongen (2, Sittard), die weliswaar abrikozenjam eet, maar toch hele scherpe tanden heeft. Net zoals de 12-poot-vleeseter van Maarten Kaufmann uit Drachten, die met zijn klasgenoten ook een dino-clubje heeft. De Sabelsaurus van Jan Overgoor (5, Diemen), de gevleugelde Phantasiasaurus met tanden als messen van 5 cm lengte, van Michiel Prior (12, Borne) de Direktosaurus van Robert van Klink (10, Wemeldinge) zijn ook nogal angstaanjagend.

Vriendelijker zijn de G.V.D., de naam zegt het al, de Grote Vriendelijke Dinosaurus van Oscar Preusterink (8, Zeist) en de Muisodynosaurus, die er uit ziet als een cavia met een grote hoorn op zijn neus van Ernestine van Herwerden (7, Rotterdam). Er zijn twee strikjes-dino's bedacht, met roze strikken, een door Ineke Wijbrans (8, Almere) en een door Anne van Eekeren (5, Hilvarenbeek). Merkwaardig is de Ruimtosaurus van Huub Terra (4, Krommenie), en dino met honderd ogen. Netty van Haarlem (7, Culemborg) beschreef de volgende dino: “Er was eens een dino met een gouden hartje. En zij heette Zwartje. Zwartje was een lieve schat en ging elke dag in bad en ze was ook zelf prinses en was 9 en gaf les en haar vriendin is 6 en ze is danseres.” Dan is er ook nog de gymarosaurus, waarover je op deze pagina een gedicht vindt.