Commissionair ACC wordt bank

Het effectenkantoor Amsterdamse Commissionairs Combinatie (ACC) wordt omgevormd tot een bank, ofwel een "effectenkredietinstelling'. De metamorfose zal volgen op de overname door de Orco Bank, die vanmorgen officieel bekend is gemaakt. De aankoop moet eind dit jaar juridisch zijn beklonken.

Niet bekend

ACC is nu nog uitsluitend een commissionair, bevoegd om op de Amsterdamse effectenbeurs te handelen in onder meer aandelen. Het toezicht op de administratie wordt gedaan door de beurs, meer in het bijzonder het controlebureau van de Vereniging voor de Effectenhandel. Als kredietinstelling valt ACC straks onder het toezicht van De Nederlandsche Bank.

Orco dat zijn hoofdkantoor heeft op de Nederlandse Antillen, wil behalve in het Caribisch gebied, waar het onlangs de Aruba Bank overnam, ook banken kopen in Europa. ACC is recentelijk gereorganiseerd en afgeslankt.