Bouwer eist geld van gemeente Den Haag

DEN HAAG, 1 OKT. De bouwers van het Theatercentrum aan het Spui in Den Haag, IGB uit Breda en HABO uit Den Haag eisen van de gemeente een schadevergoeding van drie miljoen gulden.

De combinatie, zegt verlies te hebben geleden omdat de gemeente in de laatste fase van de bouw aanvullende eisen heeft gesteld. De gemeente heeft geweigerd de miljoenen te betalen omdat het Theatercentrum "aanzienlijk later is opgeleverd' dan contractueel was vastgelegd. De gemeente vindt dat de schade daarmee is gecompenseerd. Alle pogingen om tot een minnelijke schikking te komen zijn mislukt. De zaak wordt nu uitgezocht door de Raad van Arbitrage voor de Bouwbedrijven. Het Theatercentrum aan het Spui, een ontwerp van de architect Herman Hertzberger, werd op zes maart van dit jaar geopend. De bouw kostte ongeveer achttien miljoen gulden.