Morceli meldt zich af voor WK atletiek

STUTTGART, 14 AUG. De Algerijnse atleet Noureddine Morceli zal zijn wereldtitel op de 1500 meter niet verdedigen.

Morceli riskeert met zijn afmelding door de internationale atletiekfederatie (IAAF) te worden geschorst voor de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta. De naam van Morceli staat in Stuttgart, waar gisteravond de openingsceremonie van de vierde WK atletiek plaats vond, nog op de startlijsten. De series voor de 1500 meter zijn donderdag. Tegenover het Franse persbureau AFP liet de Algerijn echter weten niet naar Duitsland te zullen komen. “Ik ben op vakantie”, aldus de 26-jarige wereldkampioen en -recordhouder. Tijdens de internationale atletiekwedstrijden in Monaco liet manager Amar Brahmia al weten dat Morceli zich ergert aan “het ontbreken van medewerking door de IAAF inzake het uitbetalen van startgelden”.