Duitse skinheads vallen Griekse arbeiders aan

BERLIJN, 13 AUG. Een groep skinheads heeft woensdag in het Oostduitse Hoyerswerda tien Griekse arbeiders aangevallen, zo werd gisteren bekend. Drie Grieken raakten gewond, een van hen liep een schedelfractuur op. Tegelijkertijd liet de Duitse recherche weten dat het aantal aanvallen op buitenlanders in juni meer dan verdrievoudigd is vergeleken met de maand daarvoor.

De skinheads sloegen in op de Grieken toen die op een taxistandplaats stonden te wachten. Acht aanvallers zijn gearresteerd. De skinheads gaven haat jegens buitenlanders als reden voor hun aanval. De openbare aanklager zei dat het ging om een groep mannen van tussen de twintig en 39 jaar, en niet om dronken tieners die vaak bij dit soort gewelddadige acties betrokken zouden zijn.

In antwoord op een vraag in het parlement antwoordde de Duitse regering dat volgens de centrale recherche het aantal raciale misdaden in Duitsland is gestegen van 400 in mei naar 1.307 in juni. Daaronder waren 67 brandstichtingen, een bomaanslag en 84 aanvallen op pensions. In het eerste kwartaal van dit jaar werden 2.419 raciale misdrijven geregistreerd. (AP, Reuter)