Weer bomaanslag in Turkse toeristenplaats

ISTANBUL, 31 JULI. Bij een bomaanslag in de Turkse toeristenplaats Kusadasi zijn gisteren 18 mensen gewond.

Onder de gewonden zijn zes toeristen - twee Nederlanders, twee Britten en twee Zuidafrikanen, aldus het Turkse persbureau Anadolu. Geen enkele groep heeft tot dusverre de verantwoordelijkheid voor de aanslag voor zich opgeëist, maar de links-radicale Koerdische Arbeiderspartij (PKK) heeft enkele maanden geleden gedreigd met aanslagen op toeristische doelen als onderdeel van haar campagne voor Koerdische onafhankelijkheid.

Eerder op de dag had de Turkse politie 13 PKK-aanhangers gearresteerd in verband met bomaanslagen op hotels in de stad Antalya op 27 juni en 18 juli, waarbij in totaal een dode en 25 gewonden vielen. Zondag werden drie toeristen gewond bij een bomexplosie in Istanbul. De PKK houdt voorts zes Westerse toeristen vast, die in de afgelopen weken in het Koerdische zuidoosten van Turkije zijn ontvoerd. (Reuter)