UAL op bescheiden netto resultaat

UAL Corporation, houdstermaatschapij van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines, noteerde een winst van 22 miljoen dollar in het tweede kwartaal van dit boekjaar. In dezelfde periode van 1992 noteerde UAL nog een verlies van 91 miljoen dollar.

In de eerste helft bleef de houdstermaatschappij met 134 miljoen dollar nog wel op verlies staan tegenover een verlies van 739 miljoen in de eerste helft van het afgelopen boekjaar. Toen werden de resultaten sterk gedrukt door voorzieningen. De omzet steeg van 6,1 miljard dollar naar 6,8 miljard dollar.

United Airlines is een van de grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. Samen met American Airlines en Delta poogt United de concurrentie vooral op de transatlantische routes te verslaan door middel van een felle prijzenoorlog.