Matsushita komt uit met platte TV

De Japanse elektronicaproducent Matsushita zal vanaf oktober in de Japanse winkels een televisieontvanger verkopen met een zeer platte beeldbuis. Voor omgerekend vijfduizend gulden kan een Japanner eigenaar worden van een tv met een beeldbuis van ongeveer tien centimeter “diepte”. Tot nu toe is de gemiddelde beeldbuis ongeveer 34 centimeter diep.

's Werelds grootste elektronicaproducent en eigenaar van merken als National, Panasonic, Technics en Quasar, brengt de platte tv pas eind volgend jaar op de wereldmarkt. In de toekomst denkt Matsushita tv's te produceren die net als een schilderij aan de muur kunnen worden gehangen. Ook nieuwe HDTV-toestellen kunnen door de platte beeldbuis-techniek verlost worden van hun lompe imago. In het jaar 2000 moeten de platte tv's goed zijn voor tien procent van de tv-omzet.