Thema Oostenrijk Buchmesse onzeker

WENEN, 30 JULI. De presentatie van Oostenrijk als themaland op de Buchmesse in Frankfurt volgend jaar is onzeker geworden.

De Belangenvereniging van Oostenrijkse auteurs heeft het ministerie van onderwijs en cultuur verweten, nog geen duidelijkheid te hebben gegeven over de financiering van de presentatie. Volgens een rondschrijven van de vereniging heeft het ministerie van financiën laten doorschemeren, niet te weten of het geld er ook komt. Noch het ministerie van financiën noch dat van cultuur wilde commentaar geven op de beschuldiging.

De Buchmesse is niets van de moeilijkheden bekend. Men is ervan overtuigd, dat Oostenrijk bij de viering van het duizendjarige jubileum van het Habsburgse Rijk, belangstelling heeft voor een presentatie als themaland. (DPA)