Omzet Optiebeurs stijgt met 20 pct

De Amsterdamse optiebeurs - European Options Exchange (EOE) - heeft een goed eerste halfjaar achter de rug.

In vergelijking met dezelfde periode in 1992 steeg de omzet met circa 20 procent tot 6,24 miljoen contracten. De grootste bijdrage aan de omzet kwam ook in de eerste helft van 1993 voor rekening van de aandelenopties, ongeveer 80 procent. De indexopties waren goed voor een kwart van de totale omzet.

Door de omzetgroei is de winst vóór belasting, vergeleken met de eerste helft van 1992, over de eerste zes maanden met 11 procent gestegen tot 12,9 miljoen gulden. Door een kapitaaluitkering in de vorm van obligaties van de vereniging EOE in 1992, is de winst (na rente op deze obligaties en na belastingen) niet vergelijkbaar met vorig jaar. De winst over het eerste halfjaar 1993 na belastingen en rentelasten op obligaties bedraagt 6,6 miljoen gulden, zo maakte de optiebeurs bekend.