Negatief resultaat Eastman Kodak

Film- en chemieconcern Eastman Kodak heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een verlies geleden van 1,6 miljard dollar, onder onder meer te wijten aan het wijzigen van de boekhoudkundige regels in het eerste kwartaal. In dezelfde periode van 1992 was er nog een netto winst van 658 miljoen dollar.

In het tweede kwartaal van 1993 behaalde Eastman Kodak een nettowinst van 371 miljoen dollar tegen 361 miljoen dollar in dezelfde periode van vorig jaar. Volgens Kodak waren de resultaten in het tweede kwartaal van dit jaar beter dan verwacht.

Zonder de aanpassing van de boekhouding in het eerste kwartaal, waardoor een voorziening van 2,17 miljard dollar moest worden getroffen, zou het halfjaarresultaat 520 miljoen dollar positief zijn uitgekomen. De omzet in de eerste helft van het jaar was nagenoeg onveranderd 7,96 miljard dollar.