Jacco Eltingh kon het gisteren in de tweede ronde ...

Jacco Eltingh kon het gisteren in de tweede ronde van het Melkhuisje niet bolwerken tegen de Rus Andrei Tjerkasov. De Rus, die ook al Karel Novacek had uitgeschakeld, speelde gedegen en maakte weinig fouten. Omdat in Hilversum met de bal van de ATP-tour wordt gespeeld, een trage “baggerbal” volgens Eltingh, kwam de Nederlander niet toe aan zijn favoriete service-volleyspel. In het dubbelspel versloegen Eltingh en Haarhuis het koppel Bjorkman/Devening. In de halve finale treffen zij Nijssen/Suk.

Van de acht hoogstgeplaatste spelers is alleen de hardwerkende Oostenrijker Muster doorgedrongen tot de kwartfinales. De Duister Goellner verloor gisteren van de Australiër Fromberg, de Rus Tjesnokov van de Zweed Gustafsson en de Fransman Santoro van de Spanjaard Costa.