EEN TOSCAANS ZOMERS MAAL (1)

GEFRITUURDE SALIEBLADEREN

Voor 6 personen:

1 ei

4 eetlepels water

snufje zout

60 gram bloem

1 eetlepel koudgeperste olijfolie, plus olijfolie voor het frituren

circa 18 grote verse saliebladeren

Doe het ei, water en zout in een kom en klop alles schuimig. Doe de bloem in een andere kom. Giet al kloppend geleidelijk het eimengsel bij de bloem en vervolgens de ene eetlepel olijfolie. Klop alles tot het dik en romig is. Giet circa 5 cm olijfolie in een zware ondiepe pan en verhit die tot 180 graden Celsius. Haal elk salieblad door het beslag en doe het onmiddellijk in de hete olie. Houd voldoende tussenruimte tussen de bladeren. Frituur ze in circa 3 minuten goudgeel. Schep de bladeren met een schuimspaan uit de olie en laat ze even op keukenpapier uitlekken. Frituur de rest van de saliebladeren op dezelfde manier. Doe de bladeren op een schaal en dien onmiddellijk op.