SOEP MET KRAB

De krab uit blik kunt u vervangen door 4 gekookte krabscharen, 200 gram gepelde Noorse garnalen of zelfs reepjes gebakken kipfilet.

Voor 4 personen:

1 flinke courgette

1 grote aardappel (afkoker)

1 ui

1 knoflookteentje

3/4 liter kippebouillon

1 klein bosje peterselie

1 blikje krab (of bovengenoemde suggesties)

zout, vers gemalen peper

Was de courgette en schil de aardappel; snijd beide groenten in stukjes. Pel en snipper de ui en het knoflookteentje. Breng de bouillon met de groenten aan de kook en laat ze circa 30 minuten heel zachtjes koken.

Verwijder intussen de steeltjes van de gewassen peterselie en maak de krab schoon en verdeel hem in kleine stukjes. Doe de peterselieblaadjes bij de soep en kook ze even mee. Pureer de soep met staafmixer of in een food processor en breng hem op smaak met zout en peper.

Verdeel de krab over de borden en schep de soep erover.

    • Irene van Blommestein