Goudsmit verkoopt dochter Lipstick

Het in Zeist gevestigde detailhandelconcern Goudsmit voert overleg over de verkoop van Lipstick Nederland bv aan de huidige directeur.

Lipstick Nederland is gevestigd in Rotterdam, exploiteert cosmeticawinkels en heeft ongeveer 140 mensen in dienst. In het recente verleden deed Goudsmit, waarvan de investeringsgroep Wolters Schaberg iets meer dan 50 procent van de aandelen bezit, al afstand van in snoepwinkelketen Jamin en verdween de warenhuisketen Ter Meulen als gevolg van faillissement.

Goudsmit deelt mee dat de verkoop van Lipstick past in het beleid om de belangen in de detailhandel te verminderen. De beoogde verkoop zal geen substantiële gevolgen hebben voor het eigen vermogen van Goudsmit. Over de resultaten over de eerste helft van 1993 komen eind september nadere mededelingen.