SALADE VAN PASTA, BROCCOLI EN MOZZARELLA

Het is de tijd van lichte, zonnige en kleurige kost. De tijd waarin salades uit de schaduw treden en van zich doen spreken bij barbecue, picknick of buffet. Vandaag een Italiaanse, en binnenkort een Marokkaanse salade.

Voor 2-3 personen:

150 gram macaroni

zout

300 gram broccoli

3 tomaten, 1 bolletje mozzarella

2 teentjes knoflook

2 bosuitjes of 1 eetlepel gesnipperde peterselie

1 eetlepel citroensap, 1 theelepel mosterd

3-4 eetlepels olijfolie, peper

Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en kook daarin de macaroni beetgaar. Schil de stelen van de broccoli. Verdeel de stelen en de roosjes van de groente in stukken en kook deze in 6-8 minuten beetgaar. Doe de macaroni en de broccoli in een vergiet. Afspoelen met koud water om te voorkomen dat de groente verder gaart. Laten uitlekken. Snijd de tomaten in parten en de mozzarella in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de bosuitjes in smalle ringen. Roer een dressing van citroensap, knoflook, mosterd, olie, zout en peper. Hussel alles in een kom door elkaar.