Rijkaard twee jaar bij Ajax

PAG.10 OP WEG NAAR RUST

AMSTERDAM, 28 JULI. Frank Rijkaard heeft gisteren met het bestuur van Ajax overeenstemming bereikt over een contract voor twee jaar. De Amsterdamse club moet AC Milan de lage transfersom van 1,4 miljoen gulden betalen. Rijkaard beschouwde die tegemoetkoming van zijn vorige werkgever, die tussen de zeven en tien miljoen gulden had kunnen vragen, als “een mooie geste”.

Bijna zes jaar geleden vertrok de middenvelder uit Amsterdam na een conflict met de toenmalige trainer, Johan Cruijff. Sporting Lissabon kocht hem voor veel geld, maar bracht hem onder bij Real Zaragozza. Na het succesvolle Europese kampioenschap met Oranje in Duitsland (1988) verhuisde Rijkaard naar AC Milan. Met die club won hij in Italië drie landstitels en één Europese beker.

In mei kondigde hij zijn afscheid bij Milan aan. Hij had genoeg van alle drukte. Een rentree bij Ajax lag voor de hand. Hoewel er vijf tot zes aanbiedingen waren was zijn beslissing al snel gemaakt. Hij wil nog twee jaar in competitieverband voetballen voordat hij terugtreedt.