Nedap had gunstig eerste halfjaar

Nedap (fabrikant van informatie- en bewakingssystemen) heeft een gunstig eerste halfjaar achter de rug.

De winst vóór belastingen kwam op 5,3 miljoen tegen 1,5 miljoen gulden in dezelfde periode van 1992. Over geheel 1992 bedroeg dit 8,5 miljoen gulden. Netto werd in dat jaar 5,6 miljoen gulden verdiend.

De directie verwacht dat de gunstige ontwikkeling zich in het tweede halfjaar zal voortzetten.

De omzet steeg in de eerste zes maanden van 45,7 miljoen naar 53,8 miljoen gulden. De bedrijfswinst ging omhoog van 2,2 miljoen naar 6 miljoen gulden. Investeringen in nieuwe produkten en aanpassingen van bestaande hebben ongeveer 8 procent van de omzet bedragen en zijn direct ten laste van het resultaat gebracht. Het aantal werknemers groeide in de eerste zes maanden van 419 naar 430.