Meer winst tweede kwartaal Goodyear

De bandenproducent Goodyear, de grootste in die branche in de Verenigde Staten, heeft in het tweede kwartaal zijn winst zien oplopen van 106,9 miljoen tot 137,6 miljoen dollar, de hoogste kwartaalwinst in zes jaar.

Goodyear schrijft de winstsstijging toe aan de verbetering van de marges in met name de VS en Brazilië. De omzet verminderde van 3,1 miljard tot 3,0 miljard dollar.

De halfjaarwinst steeg van 173 miljoen tot 224,7 miljoen dollar. Het resultaat over de eerste helft van vorig jaar kwam met inbegrip van de verplichte boekhoudkundige veranderingen uit op 837,6 miljoen dollar negatief. De halfjaaromzet nam af van 5,84 miljard tot 5,81 miljard dollar.

De omzetvermindering is een gevolg van de verkoop van enkele bedrijfsonderdelen. Worden die bedrijven nog meegeteld, dan groeide de omzet met 3,2 procent. De verkoop van banden nam over de hele wereld toe met 4,4 procent, waarbij de sterkste groei werd bereikt in de VS.