Eindelijk sfeer bij de World Games. Feest in ...

Eindelijk sfeer bij de World Games. Feest in Houtrust Sport. Ook al waren de tribunes maar voor de helft gevuld. Ook al was het kunstmatig omdat een door de korfbalbond ingehuurd promotieteam de meeste herrie veroorzaakte. Het leek veel op het korfbalpubliek dat jaarlijks de zaalfinale in Ahoy' tot een carnaval maakt. Nederland en België speelden tegen elkaar. Een klassieker als finale van de World Games. De afscheidswedstrijd van bondscoach Ben Crum. Gewonnen door Nederland met 15-14.

Met name de tweede helft, die bij een Nederlandse voorsprong van 12-8 begon, bood spektakel, niet in de laatste plaats door toedoen van de Duitse scheidsrechter Mörchen. Zijn vaak onbegrepen en onbegrijpelijke beslissingen gaven het hoge niveau van de wedstrijd een onbedoeld emotioneel karakter. Lukrake (en misse) strafworpen, snel wisselend (en onterecht) balbezit en een spannend lange blessuretijd, met de Belgen verscheide keren in scoringspositie maar steeds met het vizier op onzuiver. (Foto Roel Rozenburg)