Deutsche Bank op 14,3 pct hoger winst

De grootste bankinstelling in Duitsland, Deutsche Bank, heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een winst behaald van 1,045 miljard mark.

Dat is 14,3 procent meer dan in dezelfde periode van het vorige jaar. In de eerste zes maanden dit jaar is 1,38 miljard mark aan de stroppenpot toegevoegd. De bij de bank ondergebrachte rekening courant tegoeden stegen met 17 miljard mark tot 259 miljard mark terwijl de spaargelden afnamen met 1 miljard mark tot 42,2 miljard mark. De bedrijfskosten namen toe van 5,2 tot 5,7 miljard mark. De baten vertoonden een stijging van 5,5 miljard tot 5,85 miljard mark en de winst uit handelsactiviteiten steeg van 600 miljoen tot 808 miljoen mark.

Deutsche Bank kwam als eerste met de cijfers, ook van de andere grote Duitse banken worden in de komende weken halfjaarcijfers verwacht.