Akzo: uitstel bouw ijzerchloridefabriek

Akzo Chemicals International stelt de bouw van een ijzerchloridefabriek in Hengelo uit. Het bedrijf wil eerst meer zicht krijgen op de marktontwikkeling voor ijzerchloride. Dit heeft Akzo vandaag bekendgemaakt naar aanleiding van de goedkeuring van de provincie Gelderland voor de bouw van een ijzerchloridefabriek in Hengelo. Die zou een begincapaciteit moeten krijgen van 40.000 ton en zou een investering vergen van circa 10 miljoen gulden.

IJzerchloride wordt onder meer gebruikt voor het verwijderen van fosfaten uit water. Omdat de eisen voor het fosfaatgehalte van gezuiverd rioolwater internationaal op korte termijn aanzienlijk worden verscherpt, besloot Akzo begin 1992 te investeren in dit produkt. Zo zal een fabriek van de gezamenlijke onderneming Elektrochemie Ibbenbüren, net over de grens aan de Ems, binnenkort in produktie gaan.