Air France gaat samenwerken met Continental

PARIJS, 28 JULI. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Continental Airlines gaat vanaf eind dit jaar nauw samenwerken met Air France.

Doorgaande vluchten vanaf Parijs, Newark (bij New York) en Houston worden afgestemd op de aankomsttijden van andere vluchten van de twee. In de toekomst zullen de maatschappijen in dezelfde ruimte hun passagiers afhandelen. Passagiers van Air France kunnen op doorgaande vluchten in de VS met Continental vliegen zonder daarvoor apart tickets te kopen. Hetzelfde geldt voor Continental-passagiers, die vanaf Parijs verder vliegen met Air France. Continental, dat kortgeleden uit surséance kwam, vliegt op 197 bestemmingen in 28 landen en zette vorig jaar 5,4 miljard dollar om. Air France heeft 228 bestemmingen in 109 landen. De omzet van Air France bedroeg vorig jaar 57 miljard franc (19 miljard gulden).