TROS vult tijd die Veronica als straf inlevert

HILVERSUM, 27 JULI. De TROS zal in augustus op Nederland 2 twintig uur extra televisiezendtijd vullen.

Het betreft zendtijd op zondag en vrijdag die anders door Veronica zou zijn ingevuld. Veronica mag volgende maand vijf zondagavonden en twee late vrijdagavonden niet uitzenden. Het Commissariaat voor de Media nam Veronica twintig uur zendtijd af als straf voor de steun van de omroep bij de oprichting van de commerciële zender RTL-Véronique. Volgens de TROS zal de kijker weinig van de wijziging merken. De TROS komt op de bewuste avonden met hetzelfde soort programma's als Veronica. Het betreft programma's die de TROS nog in voorraad heeft. Op zondagavond brengt de TROS op prime-time een mini-serie, gevolgd door een documentaire. Veronica moet ook vijftien miljoen gulden beschikbaar stellen voor de publieke omroep.