Longo door val uitgeschakeld

LE MANS, 27 JULI. Jeannie Longo is tijdens de eerste etappe van de Tour Féminin ernstig ten val gekomen. Met een flinke hoofdwond moest de 34-jarige Franse favoriete worden behandeld in een ziekenhuis. De Russin Svetlana Boebenkova voert na twee dagen de algemene rangschikking aan. Leontien van Moorsel, vorig jaar winnares van de eerste Tour, is op twaalf seconden zesde.

Door de uitschakeling van Longo is Van Moorsel de voornaamste kandidate voor de eindzege. Longo had overwogen maandag niet aan de start te verschijnen, omdat zij na de gewonnen proloog in Parijs twee seconden tijdstraf wegens stayeren kreeg.

De ochtendrit, over 102,8 km van Bagnoles de l'Orne naar Le Mans, leverde een zege op voor Monique Knol. De Russische ploeg won in de middaguren een ploegentijdrit over 20 km, Nederland werd derde.