Kwartaalresultaat Mobil verdubbeld

De winst van het Amerikaanse olieconcern Mobil is in het tweede kwartaal dit jaar ruim verdubbeld ten opzichte van het netto resultaat een jaar geleden. Werd in het tweede kwartaal vorig nog een winst behaald van 255 miljoen dollar, nu behaalde Mobil een winst van 579 miljoen dollar.

De omzet in het tweede kwartaal nam van 15,18 miljard dollar toe tot 16,18 miljard dollar. De winst per aandeel steeg hierdoor van 0,60 dollar tot 1,41 dollar. In het resultaat over het tweede kwartaal werd dit jaar een bijzondere bate verwerkt van 60 miljoen dollar.

De winst over de eerste zes maanden dit jaar is gestegen van 382 miljoen dollar tot 1,07 miljard dollar. De omzet in die periode nam van 30,34 miljard dollar toe tot 31,19 miljard dollar. In het resultaat over de eerste helft van het vorige jaar zat een voorziening verwerkt van 466 miljoen als gevolg van veranderde boekhoudmethoden. De winst per aandeel bedroeg 2,60 dollar tegen een verlies van 0,24 dollar vorig jaar.