Huis tegen Peking als Olympische stad

PEKING, 27 JULI. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zich gisteren met grote meerderheid uitgesproken tegen het houden van de Olympische Spelen in Peking in het jaar 2000.

Het Huis aanvaardde met 286 tegen 99 stemmen een resolutie waarin op de Amerikaanse vertegenwoordiger in het Internationaal Olympisch Comité (IOC) een beroep wordt gedaan in september tegen de kandidatuur van Peking te stemmen. Het Huis kwam tot zijn besluit wegens de “grootscheepse schendingen van de rechten van de mens” in China.

Het Australische Sydney wordt op dit moment als veelbelovendste kandidaat-stad beschouwd, met Peking op de tweede plaats. Ook het Britse Manchester, het Turkse Istanbul en de Braziliaanse hoofdstad Brasilia hebben officieel laten weten de Olympische Spelen in het jaar 2000 te willen organiseren. (Reuter/AP)