China beperkt invoer telefoons

PEKING, 27 JULI. De invoer in China van auto's en draagbare telefoons, die vooral in de smaak vallen bij een groeiend leger regeringsfunctionarissen, wordt teruggebracht. Hiermee hoopt de Chinese regering het handelstekort van China terug te brengen, dat de eerste helft van 1993 is opgelopen met 3,54 miljard dollar. De import van goederen steeg met 23 procent tot 40,69 miljard dollar, terwijl de export bleeft steken op 37.15 miljard dollar.

Verwacht wordt dat het herstel van de overstroming voor een nieuwe, kleine, plaatselijke economische opleving zal zorgen. Maar als het slecht weer blijft, zal de wederopbouw en dus de snelle groei moeten worden uitgesteld. Veel schoonmaakbedrijven hebben al vertegenwoordigers met offertes naar het Midden-Westen gestuurd om de schimmel en de modder uit de huizen en gebouwen te laten halen.