Atleten geven dopinggebruik toe

WENEN, 27 JULI. De Oostenrijkse atleten Andreas Berger, Franz Ratzenberger, Thomas Renner en Gernot Kellermeyr hebben verboden middelen gebruikt.

Ze gaven dat gisteren toe in het tv-programma Sportarena. Berger is een gerenommeerd atleet. Hij was Europees indoorkampioen in 1989 op de 60 meter. Hij is het bezit de Oostenrijkse records op de 100 en 200 meter in 10,15 en 20,52. Ratzenberger en Renner zijn eveneens sprinters, Kellermeyr sprinter en tienkamper. Het viertal, samen de nationale sprint-estafette, werd begin juli tijdens een training gecontroleerd door de Duitse arts Wengoborski en ziet af van de contra-expertise. Berger: “We willen een eind maken aan het spel en de kaarten op tafel leggen. Er zijn vier positieve dopinggevallen. We hebben besloten van het tweede onderzoek af te zien.” Het gevolg van het resultaat zal een schorsing van vier jaar door de Internationale Amateur Atletiek Federatie zijn. (DPA)