Weekblad Time te lezen op computer

ROTTERDAM, 26 JULI. Het Amerikaanse weekblad Time verschijnt per september ook op het computerscherm. De artikelen zullen iedere zondag, nog voordat het blad in de winkel ligt, te lezen zijn op America Online, een computernetwerk dat haar abonnees nieuws, sport, het weer, financiële informatie en andere diensten aanbiedt.

Bij lezen alleen hoeft het wat betreft Time echter niet te blijven. De klanten van America Online kunnen de artikelen via het "prikbord' met de redacteuren en elkaar analyseren, becommentariëren of corrigeren. In de toekomst moeten de vraag- en antwoordsessies tussen lezers en schrijvers on-line plaats kunnen vinden.

Niet bekend

Volgens Isaacson verwacht het weekblad niet dat het door het computeraanbod abonnees zal verliezen. America Online heeft driehonderdduizend abonnees, Time maar liefst 4,2 miljoen. Bovendien zullen de computergebruikers het voorlopig zonder foto's en andere illustraties moeten doen.