Teletekst overdag op derde net afgewezen

RIJSWIJK, 26 JULI. Minister d'Ancona geeft de NOS geen toestemming voor het uitzenden overdag van een teletekst-programma op Nederland 3.

Dat schrijft zij aan het Commissariaat voor de Media. Het uitzenden van teletekstpagina's via het gewone televisiekanaal is onderdeel van de plannen voor dagtelevisie. Volgens d'Ancona ontbreekt echter de noodzaak voor het uitzenden van teletekst-pagina's Op de andere twee publieke netten keurt zij televisie overdag wel goed. Volgens de minister maakt de positie waarin de publieke omroep verkeert, deze uitbreiding wenselijk. Nederland 1 wordt vanaf eind augustus vanaf zeven uur 's ochtends gebruikt voor herhalingen en Journaal-uitzendingen en Nederland 2 wordt overdag vrijgehouden voor de uitzending van evenementen.