Foto: FAIRFORD - Twee Russische jachtvliegtuigen ...

Foto: FAIRFORD - Twee Russische jachtvliegtuigen van het type MiG-29 "Fulcrum' zijn zaterdag bij acrobatische manoeuvres met elkaar in botsing gekomen tijdens een drukbezochte luchtshow in Groot-Brittannië. De twee piloten konden zich redden met hun schietstoelen. Beiden raakten licht gewond.

Het ongeluk speelde zich af voor de ogen van 250.000 bezoekers van de Fairford International Air Tattoo op de luchtmachtbasis Fairford, nabij Swindon, ten westen van Londen. De show in Fairford markeerde het 75-jarig bestaan van de Royal Air Force, de Britse luchtmacht. De twee MiG's, bemand door civiele piloten die verbonden zijn aan het Russisch instituut voor luchtvaartonderzoek, botsten bij een poging elkaar op geringe hoogte rakelings te passeren. Daarbij raakte een van de vliegtuigen het staartvlak van de ander. De twee vliegtuigen hadden daarbij een snelheid van meer dan 400 kilometer per uur. Dat er geen slachtoffers vielen onder de bezoekers van het evenement was volgens Britse organisatoren te danken aan de uitgebreide veiligheidsmaatregelen die van kracht zijn geworden na enkele recente ernstige ongelukken bij vliegshows in Europa. (Foto Reuter)