Drie vrouwen hebben zich dit weekeinde op het ...

Drie vrouwen hebben zich dit weekeinde op het Nederlands kampioenschap atletiek in Amsterdam geplaatst voor de wereldkampioenschappen in Stuttgart.

Elly van Hulst won de 3.000 meter, Jacqueline Goormachtigh discus en kogel en Ine Langehuizen de 100 meter horden. Met B-limiet en nationale titel voegden zij zich bij het zestal Nederlanders (Van Vlaanderen, Vermeule en Van Schuppen op de marathon, Marko Koers op de 800 meter en Erik en Corrie de Bruin respectievelijk op discus en kogel) dat de A-limiet overwon. Ellen van Langen is ingeschreven voor het WK en beslist volgende week tijdens een trainingskamp in Portugal of ze voldoende hersteld is van een blessure. Van Hulst twijfelt over deelname. Zij test haar vorm op de Grand-Prix in Zürich op 4 augustus.