Bernès biedt ontslag aan

MARSEILLE, 23 JULI. Jean-Pierre Bernès, manager van Olympique Marseille, heeft zijn ontslag aangeboden. Bernès zegt dat hij, zo lang zijn onschuld niet is vastgesteld, niet als slaaf in het middelpunt wil staan van een lastercampagne, die wordt gevoerd door lieden die de vernietiging van de club willen. Bernès is de sleutelfiguur in de mogelijke omkoopaffaire waarbij kampioen Marseille en degradant Valenciennes betrokken zijn.

Zaterdag bij de opening van het nieuwe seizoen weigerde OM-voorzitter Tapie tv-ploegen van de Franse staatszenders de toegang tot het stadion omdat die zijn club oneerlijke behandeld zouden hebben tijdens het onderzoek naar de omkopingszaak.

De Franse regionale TV-zender FR 3-Méditerranée heeft de nieuwe camera die de clubvoorzitter hen liet bezorgen, niet aanvaard. Donderdagavond had Tapie het bootje van de cameraploeg dat hem op zijn jacht wilde interviewen geënterd en de camera in het water gegooid. (AFP)