Arubaanse partij "kaapt' tv-kanaal

ORANJESTAD, 26 JULI. De Arubaanse Volkspartij (AVP) is gisteravond onverwacht begonnen met uitzendingen op een niet in gebruik zijnd Arubaans televisiekanaal.

Er worden leuzen uitgezonden tegen de regering en de bevolking wordt opgeroepen morgen deel te nemen aan de manifestatie van de AVP tegen de vorig weekeinde ingevoerde prijsverhogingen. Er werd een directe reportage uitgezonden van een vergadering van de partij. Daarin werd regelmatig een beroep gedaan op de bevolking morgen eensgezind de straat op te gaan en te tonen “dat we niet bang zijn voor de regering Oduber”. Er zijn twee demonstraties. Naast die van de AVP 's morgens, is er 's middags een van de gezamenlijke vakbonden. Die willen niet meedoen aan die van de AVP omdat zij zich niet in de politiek willen mengen. Zij laten hun leden de keus of zij 's morgens wel of niet mee willen demonstreren.