78 doden bij aanvallen Tamils

COLOMBO, 26 JULI. Zeker 78 mensen zijn het afgelopen weekeinde op Sri Lanka gedood bij aanvallen door Tamil-rebellen.

Dat hebben militaire zegslieden vandaag bekendgemaakt. De acties markeerden de tiende verjaardag van de bloedige tegen Tamils gerichte acties in l983.

Eenenveertig regeringssoldaten, zeventien burgers en tien leden van de seperatistische beweging der Tamil-tijgers werden gedood bij een aanval op het militaire kampement van Janaputa, in het noordoosten van het land. De Tamils hebben zelf geen verliescijfers gegeven.

Eerder hadden Tamil-rebellen tien politiemannen gedood bij een post in de buurt van de militaire basis van Ilunvakulam, in het noorden. In l983 ontketende een Tamil-aanslag waarbij dertien Singalese soldaten werden gedood gewelddadige aanvallen op Tamils. Daarbij kwamen meer dan vierhonderd mensen om het leven. (AFP)