57 doden bij verkeersongelukken in Anatolië

ANKARA, 26 JULI. Bij twee verkeersongelukken zijn dit weekeinde in Turkije 57 doden en 34 gewonden gevallen.

Beide ongelukken deden zich voor in Anatolië. Zaterdag botsten bij Avanos in de provincie Nevsehir, driehonderd kilometer ten zuidoosten van Ankara, twee autobussen frontaal op elkaar. Daarbij kwamen 49 mensen om het leven en vielen 33 gewonden. De botsing was te wijten aan een verkeerde inhaalmanoeuvre van een van de chauffeurs. Verwacht wordt dat het dodental nog oploopt, gezien de ernst van de verwondingen van een groot aantal passagiers.

Het tweede ongeluk eiste, eveneens zaterdag, acht levens. In het zuidoosten, niet ver van de grens met Syrië, botste een vrachtwauto op een personenwagen waarin acht leden van één gezin zaten. Allen kwamen om het leven; de chauffeur vand e vrachtwagen werd gewond. (AFP)