Van Vossen naar voetbalclub Ajax

AMSTERDAM, 24 JULI. Ajax is gisteren met de Belgische voetbalkampioen Anderlecht tot overeenstemming gekomen over de transfer van Peter van Vossen. Anderlecht heeft daartoe zelf het initiatief genomen.

Niet bekend

Een paar maanden geleden informeerde Ajax al bij Anderlecht naar de mogelijkheden van een transfer. Volgens Ajax-penningmeester Van Os liet manager Verschueren van Anderlecht toen weten dat Van Vossen niet te koop was - er zou een bedrag van ongeveer twaalf miljoen gulden zijn gevraagd. Donderdag nam Anderlecht toch weer contact op met Ajax. Van Os: “Toen Anderlecht zei dat er een astronomisch bedrag op tafel moest komen, was het voor ons over. Als Anderlecht zich dan later toch weer meldt, is dat een verrassing. Als de verkoper naar ons toe komt, mag je er van uitgaan dat het transferbedrag aanzienlijk lager is geworden.”

Gistermorgen werden de onderhandelingen tussen Anderlecht en Ajax afgerond, 's avonds sprak Van Os met Van Vossen en diens zaakwaarnemer. Van Vossen zei gisteravond in het televisieprogramma Nova dat hij 's ochtends door manager Verschueren van Anderlecht op de hoogte was gesteld van de belangstelling van Ajax.

Van Vossen werd vorig jaar door Anderlecht gekocht van SK Beveren. Voordien kwam hij uit voor de amateurclub Vlissingen. Deze winter raakte de aanvaller in onmin met Boskamp, de nieuwe trainer van Anderlecht, die toen de voorkeur bleek te geven aan de Nederlandse spits Johnny Bosman (ex-Ajax). Van Vossen wilde daarom Anderlecht verlaten.