PASAR MALAM

In NRC Handelsblad van 16 juli zegt Geert Kroesen die de gravelbanen voor de Davis Cup aanlegde op het Malieveld, dat zijn werk vertraging opliep (en dat het stadion 9 meter verder naar achter moest worden geplaatst) doordat “de tent van de Pasar Malam” te lang was blijven staan.

De Pasar Malam Besar, de grootste en oudste pasar malam van Nederland, wordt al 35 jaar in Den Haag gehouden, sinds 1988 op het Malieveld. Wij, de organisatie van het evenement, hadden het Malieveld gehuurd tot en met vrijdag 2 juli; de Pasar duurde dit jaar van 17 t/m 27 juni. De afbraak van onze tien tenten vond plaats binnen de door ons gereserveerde periode.

Den Haag wil zich graag profileren als sportstad. Maar laat het niet vergeten dat het ook - al sinds voor de oorlog - de meest Indische stad van het land, ja zelfs van de wereld is.